Σελίδες

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

image



ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

 





https://www.globallshare.com/el/1846097.html


Γεια

Γϊνεται ιδιοκτήτης

Οι μεγαλύτεροι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου ρευστοποιούν εισόδημα της τάξεως αρκετών δισεκατομμυρίων δολλαρίων ετησίως ενεργοποιώντας δωρεάν χρήση των ιστοτόπων τους για τους χρήστες των.
Ο σκοπός του GlobAllShare δεν είναι απλώς να υλοποιήσει δωρεάν χρήση για τους χρήστες του, αλλά να τους κάνει να αισθανθούν την παγκόσμια κοινότητα ως δική τους και τοιουτοτρόπως να την διαμορφώσουν όπως καλύτερα νομίζουν. Γι' αυτό το GlobAllShare διασφαλίζει ιδιοκτησιακή κατάσταση σε κάθε χρήστη με την μορφή ελευθέρων μετοχών κατά την διάρκεια του σταδίου προοργανογράφησης.
Κάθε μέλος του GlobAllShare, που συμμετέχει στην κοινότητα κατά την διάρκεια του σταδίου προοργανογράφησης και συμβάλλει στην παγκόσμια ανάπυτξή του, μπορεί να λαμβάνει μετοχές του GlobAllShare συνεχώς και αδαπάνως και κάθε μήνα να λαμβάνει μερίσματα από το παγκόσμιο κέρδος κατ' αναλογία με τις μετοχές που έχει μετά που η παρούσα επιχείρηση ξεκινήσει.

Πάρτε την συμμετοχή σας από το παγκόσμιο κέρδος

Το GlobAllShare διαμοιράζεται το παγκόσμιο κέρδος του με τους χρήστες του, που έχουν συμβάλλει στην παγκόσμια ανάπτυξη και διάδοσή του κατά την διάρκεια του σταδίου της προοργανογραφήσεως.
Μόλις η επιχείρηση ξεκινήσει οι μέτοχοι του GlobAllShare θα λαμβάνουν κάθε μήνα τα μερίσματά τους από το 70% του παγκοσμίου κέρδους αναλόγως με τις μετοχές που κατέχουν, δηλαδή ο κάθε μέτοχος θα έχει πάγιο μηνιαίο κέρδος.
Όμως οι μέτοχοι του GlobAllShare δεν θα έχουν μόνο μηνιαίο μέρισμα αλλά θα μπορούν επίσης να πωλούν τις μετοχές των σε μια ονομαστική αξία, κερδίζοντας ένα άμεσο και μεγάλο ποσό με αυτόν τον τρόπο.

Αποκτήστε τις δικές σας μετοχές

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε τις δικές σας μετοχές στην κοινότητα του GlobAllShare απλώς κατά την διάρκεια του σταδίου της προοργανογράφησης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να προσκαλείτε φίλους και γνωστούς στον ιστότοπο του GlobAllShare.
Εάν έχετε προσκαλεσει 5 από τους φίλους σας με επιτυχία, θα πάρετε 1 μετοχή GlobAllShare αμέσως. Αλλά δεν μπορείτε απλώς να πάρετε μετοχές αφού καλέσει καποιος δικός σας γνωστούς, αλλά και μετά από κάθε περαιτέρω χρήστη που έχει προσκληθεί από τους φίλους σας, καθώς, άλλωστε μετά από γνωστούς φίλους σας πάρα πολύ, γιατί μέσα από 7 επόμενα επίπεδα μετά από κάθε ενας απο τους φίλους σας, ο οποίος συνειδητοποιεί 5 επιτυχημένες προσκλήσεις σας θα πάρετε επίσης 1 περισσότερο μερίδιο GlobAllShare.
Εάν έχετε προσκαλεσει 5 από τους φίλους σας με επιτυχία, θα πάρετε 1 μετοχή GlobAllShare αμέσως. Αλλά δεν μπορείτε απλώς να πάρετε μετοχές αφού καλέσει καποιος δικός σας γνωστούς, αλλά και μετά από κάθε περαιτέρω χρήστη που έχει προσκληθεί από τους φίλους σας, καθώς, άλλωστε μετά από γνωστούς φίλους σας πάρα πολύ, γιατί μέσα από 7 επόμενα επίπεδα μετά από κάθε ενας απο τους φίλους σας, ο οποίος συνειδητοποιεί 5 επιτυχημένες προσκλήσεις σας θα πάρετε επίσης 1 περισσότερο μερίδιο GlobAllShare.

συνεχές εισόδημα

Μετά τα συμφέροντά σας στην παγκόσμια κοινότητα του GlobAllShare μπορείτε να έχετε μια συνεχή μηνιαίο εισόδημα, από τη στιγμή που καταβάλλεται μέρισμα από την παγκόσμια κέρδη κάθε μήνα, κατ 'αναλογία του αριθμού των μετοχών που κατέχετε.
Εάν έχετε προσκαλεσει 5 από τους φίλους σας στην κοινότητα GlobAllShare με επιτυχία και ειπες τους φίλους σας να καλέσουν επίσης 5 από τους φίλους τους σε 7 επόμενα επίπεδα μετά από εσάς, τότε μπορεί να έχετε δικαίωμα στο μέρισμα εξής κάθε μήνα.
Επίπεδο 1 5 Προσκεκλημενοι 1 GAS Μετοχές
Επίπεδο 2 25 Προσκεκλημενοι 5 GAS Μετοχές
Επίπεδο 3 125 Προσκεκλημενοι 25 GAS Μετοχές
Επίπεδο 4 625 Προσκεκλημενοι 125 GAS Μετοχές
Επίπεδο 5 3 125 Προσκεκλημενοι 625 GAS Μετοχές
Επίπεδο 6 15 625 Προσκεκλημενοι 3 125 GAS Μετοχές
Επίπεδο 7 78 125 Προσκεκλημενοι 15 625 GAS Μετοχές
Σύνολο   19.531 GAS Μετοχές
Σύμφωνα με το παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε συνολικά 19.531 GlobAllShare χαριστικών μετοχών, μετά την οποία θα πρέπει να καταβληθεί ένα μηνιαίο μέρισμα μετά την παγκόσμια έναρξη του εγχειρήματος. Αν, για παράδειγμα, θα καταβάλλονται μόνο $ 0.25 μερίσματος από την παγκόσμια κέρδη από ένα μήνα, θα πάρετε $ 5.000 το μήνα. Μπορείτε να πάρετε ακόμα και ένα μέρισμα μηνιαίο $ 0,5 ή 1,0 δολάρια μετά από κάθε μετοχές σας, έτσι μια μηνιαία κέρδη των $ 10.000 ή $ 20,000 μπορεί να παραχθεί εύκολα.
Μπορείτε να παρακολουθείτε τον αριθμό και την αξία των μετοχών, καθώς και το ποσό της μηνιαίας μερίσματος σας στο WebOffice μόνιμα.

Άμεσα χρήματα

Ως μέλος της κοινότητας GlobAllShare μπορείτε να πάρετε όχι μόνο ένα μηνιαίο εισόδημα, με τη μορφή μερισμάτων, αλλά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς και από τη στιγμή που μπορεί να πωλήσετε τις μετοχές σας αμέσως
Μετά την παγκόσμια έναρξη του εγχειρήματος μπορείτε να πουλήσετε τις μετοχές σας στην ονομαστική τους αξία, κάνοντας έτσι ένα μεγάλο ποσό από τα χρήματα αμέσως. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: αν η ονομαστική αξία των μετοχών είναι $ 10 μετά την έναρξη της επιχείρησης και σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα είστε ιδιοκτήτης 19.531 μετοχές GlobAllShare, μπορείτε να τα πουλήσει για συνολικά 195.531 αμερικανικά δολάρια, έτσι ώστε να κερδίσουν ένα μεγάλο ποσό αμέσως. Προφανώς, η ονομαστική αξία των μετοχών μπορεί εύκολα να φτάσει τα $ 20 ή $ 40 ανά μετοχή, ανάλογα με τον αριθμό των προσώπων που χρησιμοποιούν την κοινότητα portal GlobAllShare σε όλο τον κόσμο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν μετοχές GlobAllShare μόνο κατά τη διάρκεια της προ-οργάνωσης, σύμφωνα με την απόδοσή τους, ως εκ τούτου, σε παγκόσμιο έναρξη του εγχειρήματος μόνο αυτές θα έχουν τις μετοχές που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του GlobAllShare.
Μετά την έναρξη της επιχείρησης θα εκδοθεί όχι οποιεσδήποτε άλλες μετοχές, έτσι μετοχές μπορούν να αγοραστούν από εκείνους αποκλειστικά οι οποίοι εμπλέκονται στην παγκόσμια δημιουργία του δικτύου και έλαβε μετοχών για τη συμβολή τους.

Θερμούς χαιρετισμούς,
Η ομάδα του globallshare


https://www.globallshare.com/el/1846097.html



Αριθμός των μετοχών σας 6
Εκτιμώμενη ονομαστική τιμή των μετοχών σας $ 30,99 / 1 Μετοχές
Εκτιμώμενη ονομαστική αξία όλων σας των μετοχών $ 185,94
Εκτιμώμενα μερίσματα οφειλόμενα σε εσάς έως τώρα $ 2,60 / 1 Μετοχές
Εκτιμώμενα μηνιαία μερίσματα οφειλόμενα σε εσάς $ 15,60 / Μήνας

Τα παρόντα είναι εκτιμήσεις έως τώρα και μόνον και θα επανεκτιμώνται σε ημερίσια βάση αναλόγως του αριθμού των επισκεπτών και άλλων δραστηριοτήτων.

Θερμούς χαιρετισμούς,
Η ομάδα του globallshare
GlobAllShare™ World Wide © 2012-2014.



Ποιος ήταν ο Ηράκλειτος;

iraklΓεννήθηκε στην Έφεσο, γιος του Βλόσωνος με καταγωγή από βασιλική οικογένεια και ήταν σ' όλο το βίο του αντίπαλός του όχλου και της δημοκρατικής παράταξης. Υποχρέωσε σε παραίτηση τον αντίπαλο της ολιγαρχίας Μελανκόμα και εναντιώθηκε στην (αποτυχημένη) ιωνική εξέγερση των δημοκρατικών κατά των Περσών. Για τους Εφέσιους συμπολίτες του που εξόρισαν τον καλύτερο Εφέσιο, τον Ερμόδωρο, έλεγε ότι πρέπει να κρεμαστούν όλοι αυτοβούλως και να παραδώσουν την πόλη στους ανήλικους. Οι δημοκρατικοί Εφέσιοι αποφάσισαν την εξορία του Ερμόδωρου με το σκεπτικό ότι, από τους Εφέσιους δεν μπορεί να υπάρχει ένας καλύτερος των άλλων και, αν υπάρξει, όχι στην Έφεσο και όχι μεταξύ των Εφεσίων!
Ο Ηράκλειτος απαντούσε ότι ένας είναι σημαντικότερος από 10.000, αν αυτός είναι ο καλύτερος. Καλύτερος είναι δε εκείνος που προτιμάει την υστεροφημία από την παροδική δόξα.
Η φιλοσοφική αντίληψη του Ηράκλειτου ήταν αντίθετη με την παραδοσιακή θρησκεία και στηριζόταν στις αριστοκρατικές αρχές. To αντικείμενο της φιλοσοφίας του δεν είναι η υλική αρχή αυτού του κόσμου αλλά ο εσωτερικός ρυθμός, ο Λόγος για τον οποίο ο κόσμος κινείται και ρυθμίζεται. Ο Ηράκλειτος είναι ο φιλόσοφος του αιώνιου γίγνεσθαι.
Η κίνηση αυτή του γίγνεσθαι εκφράζεται με την συνεχή ροή του ποταμού που ολοένα ανανεώνεται. Μέσα στον Λόγο, ο Ηράκλειτος, δένει ένα μόνο υλικό στοιχείο, το πυρ. Η ύπαρξη του πυρός δημιουργεί μαζί με τον Λόγο ένα κόσμο άπειρο, άναρχο, ανώλεθρο, αυτορυθμιζόμενο που μετατρέπεται σε ποικίλες μορφές. Ο κόσμος αυτός είναι η αρμονία των αντιθέσεων. Οι αντιθέσεις δημιουργούν την ενότητα των πάντων με τη σύνθεση τους.
Πολλές από τις δραστηριότητές του Ηράκλειτου ήταν αινιγματικές και η φιλοσοφία του ερμηνευόταν δύσκολα, γι' αυτό ονομάστηκε «σκοτεινός φιλόσοφος». Όταν παρουσιάστηκε στο σώμα του υδρωπικία, χώθηκε στην κοπριά ενός βουστασίου, ώστε η εκλυόμενη θερμότητα να απορροφήσει τα υγρά από το σώμα του. Σ' αυτή την κατάσταση πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Από το έργο του «Για τη φύση» διασώθηκαν μόνο αποσπάσματα. Όταν ο Σωκράτης διάβασε το έργο του Ηράκλειτου είπε «... αυτά που κατάλαβα είναι σπουδαία, νομίζω όμως ότι είναι εξίσου σπουδαία και αυτά που δεν μπόρεσα να καταλάβω». Το γνωστότερο από τα αποφθέγματα του Ηράκλειτου «τα πάντα ρει», αποδόθηκε σ' αυτόν από τον Πλάτωνα, δεν βρέθηκε όμως σε κάποιο από τα διασωθέντα αποσπάσματα του έργου του.
(conspiracyfeeds)

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ....

Nikolaos Gonos 65 4/06/2014 07:03:00 μ.μ.






Τόσο μεγάλος που δεν μπορώ να μιλήσω...το γνωρίζω το έχετε και εσείς.... είναι συγκεκριμένη ενέργεια πάνω από τον ουρανό μας ....Γίνονται προσπάθειες ανάκτησης και αμυνας εισχώρησης ...
Αυξήστε νοητικά την Αύρα σας ως προστασία .... γίνεται νερό... στόχευστε στο νερό...
Το νερό είναι το μεγαλύτερο υλικό στον πλανήτη που εχει μνήμη , που ανάλογα την σκέψη μας η τον λόγο μας μπορεί να αλλάζει την δομή του , είναι άμορφο άλλα με την δυνατότητα να παίρνει όποια μορφή θελήσεις αν προσπαθήσεις να το φυλακίσεις !
Αν σκεφθείς μέσα από το νερό οι ενέργειες μπορούν να ξορκίσουν η να ευλογήσουν!
Συντονίζουμε το νερό με προσευχές , με την σκέψη μας , με την απόφαση της αρχής μας !
Είμαστε και εμείς οι ίδιοι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό νερό, αυτό που μένει είναι συνειδησιακά να γίνουμε νερό , να ενωθούμε με το άπειρο του ,να συντονίσουμε και να συντονιστούμε στην δύναμη του!
Το νερό είναι το μαγικό ραβδί άμυνας , εμποτισμένο με την σωστή πρόσκληση , με τον σωστό λόγο, με την σωστή θέληση , αγκαλιασμένο από το φως της συνείδησης μας μπορεί να λειτουργήσει σαν μια τεράστια κεραία ..
Μια κεραία που ίσως να μπορεί να παρεμβάλει την πραγματικότητα ,που ίσως να εκπέμπεται από αλλού για να την ζούμε εμείς!
Το βράδυ το νερό γίνεται ένας τεράστιος καθρέφτης , αντανακλά τα θέλω μας , τα συναισθήματα μας , τις προσευχές και τις ανάγκες μας !
Σηκώστε τους καθρέφτες , μιλώντας με την γλώσσα της αλήθειας και της αγάπης , κάποιος εκεί ψηλά ακόμα αναμένει να δει το σημάδι αλλαγής μας , κάποιος εκεί ψηλά παραβαίνει εντολές και δεν προχωρά σε πράξεις δίνοντας κάθε στιγμή και μια ευκαιρία για το μέλλον μας !
Εμείς χτίζουμε την επόμενη στιγμή , ο αποσυντονισμος από πάνω μας αυτή την στιγμή έχει μπει για να μην εκπέμψουμε σήμα , για να μην είναι οι καθρέφτες καθαροί!
Πάρε το χρόνο σου , κανε πίσω , μην βαρας γροθιά σε αυτό που δεν θέλει αυτή την στιγμή να συμβεί!
Ξεκουράσου , πάρε ανάσες , οι δυνάμεις από πάνω μας είναι τεράστιες , βρες τον εαυτό σου , παρατήρησε τις σκέψεις σου ως τρίτος χωρίς κανένα συναίσθημα , θυμήσου τον αρχικό σου στόχο ,
θυμήσου τι πραγματικά θα σε έκανε να νιώθεις ευτυχισμένος!
Η Ευτυχία σου , το συναίσθημα της ήδη εκπλήρωσης είναι το μεγαλύτερο μας μυστικό!
Δεν τολμά το μάτι να αγγίξει την Ευτυχία , ασφυκτιά του κόβετε η ανάσα!
Το μάτι κοιτα ,μόνο κοιτά , κοιτά ένα κόσμο του φαίνεσθαι , ενα κόσμο που ότι βλέπεις δεν είναι αυτό που βλέπεις !
Εσύ όμως δεν είσαι εικόνα , είσαι ήχος ,δόνηση , εν αρχή εγένετο φως !!!...Μέσα από την εντολή της δόνησης !!
Είσαι η εντολή της ύπαρξης της εικόνας , η δόνηση ακούει εντολές συναισθήματος , νιώσε την ήδη εκπλήρωση της Ευτυχίας σου και διέταξε το νερό να εκτελέσει την εντολή σου!
Είσαι το κομμάτι του θεϊκού σπινθήρα , ο φορέας και απολαμβάνωνμε συνείδησή το δώρο της Ζωής , είσαι απεσταλμένος της Ζωής να της μάθεις πως να εξελιχτεί !
Τίποτα ποιο πάνω από εσένα δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ΕΔΩ , όλα αυτά που θες να φθάσεις σε περιμένουν έξω από το ΕΔΩ , περιμένουν να αποφοιτήσεις το μαγικό σχολειό της ΖΩΗΣ με άριστα!
Γίνε το θεϊκό σχέδιο που ήρθες να είσαι! Δείξε με το συναίσθημα σου ότι ήδη κατανόησες και εκτέλεσε το έργο σου για την εξέλιξη της Ζωής!
Stranger...

Απόλλων και Δάφνη, αλληγορίες του μύθου

GDFHDFKάποιοι μύθοι μας μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μοιάζουν απλοϊκοί με συνέπεια να χαρακτηρίζονται από μια αφέλεια αν κάποιος τους πάρει «κατά γράμμα» εντούτοις, μια σπουδή σε βάθος θα αποκαλύψει μια κοσμοθέαση κι ένα σύστημα αξιών διάφορο μεν της εποχής μας μα πολύ πιο διεισδυτικό.
Οι μύθοι προφανώς αν μελετηθούν σωστά θα αποκαλύψουν μια «κιβωτό» γνώσης και σοφίας που έρχεται από το παρελθόν.
Ένας από τους μύθους που εξιτάρουν είναι αυτός της «Δάφνης και του Απόλλωνα». Τί είναι αυτό που κάνει ένα δέντρο γοητευτικό σε θεούς και ανθρώπους;
Ας επιχειρήσουμε λοιπόν μια πιο διεισδυτική ματιά.
Η Δάφνη στο στόμα της Πυθίας δίνει το χρησμό και ως Απολλώνιο σύμβολο και είναι το έπαθλο στους Δελφικούς Αγώνες.
Γενικά Έλληνες και Ρωμαίοι στεφάνωναν τους νικητές με δάφνινα στεφάνια. Πρακτική για να τιμούνται ειδικά οι λόγιοι και οι ποιητές. Ο όρος «baccalaureate» (μπακαλορεά) καθώς και «bachelor» (μπάτσελορ) που δίνονται ως τίτλοι εκπαίδευσης έχουν τη ρίζα τους στο λατινικό «bacca-laureus» που σημαίνει καρποί δάφνης.
Στη Χριστιανική παράδοση η φράση «μετά Βαΐων και κλάδων» σηματοδοτεί την τελευταία Κυριακή (των Βαΐων) πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα σε ανάμνηση της θριαμβευτικής υποδοχής του Ιησού από το λαό της Ιερουσαλήμ. Τη βρίσκουμε επίσης να στολίζει κεφάλια στρατηγών και αυτοκρατόρων καθώς και στις τιάρες και μίτρες ιεραρχών ως σύμβολα «δόξας» και της «μοναδικής» αλήθειας.
Με μια πρώτη προσέγγιση θα υποθέταμε το «ένδοξο» της αποδοχής στον κοινωνικό βίο καθώς έχουμε ως παράσταση την απόδοση τιμών, βραβείων κι επάθλων με στεφάνια από αυτό το δέντρο που λατρεύτηκε στο παρελθόν είτε ως είχε, είτε συμβολίζοντας το «θείο» και τις εκφάνσεις του όσο υπήρχε ο άνθρωπος.
Η ερμηνεία και ο αποσυμβολισμός του φυτού μπορεί να επιχειρηθεί ιχνηλατώντας την οντολογία και το νόημα των λέξεων καθώς, και τις παραδόσεις που συνδέονται με αυτό.
Το όνομα «Δάφνη», πρωτοελληνικό, θα μπορούσε να ετυμολογηθεί ως «Δα» (Δη-Γη στα δωρικά) κι «φνης» (ξαφνική – αίφνης). Αυτή που προέκυψε ξαφνικά εκ της Γης, από την ύλη.
Ήταν κόρη της Γαίας και του Πηνειού της ύλης και του ρευστού. Τριγυρνούσε στην παρθένα φύση επιθυμώντας η ίδια να μείνει αιώνια, αγνή, αυτούσια, θέλοντας να μοιάσει της Αρτέμιδος.
Αυτήν ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα ο Απόλλωνας.
Ο «μύθος» της Δάφνης είναι προφανώς αλληγορικός. Σαγήνεψε τους Ρωμαίους κι επιβίωσε μέσω από της λυρικότητας του Οβίδιου όπως θα δούμε.
Όλα άρχισαν όταν ο Απόλλων χλεύασε τα όπλα του Έρωτα κι εκείνος για να τον εκδικηθεί του έστειλε βέλος πόθου ερωτικού και την ίδια στιγμή βέλος αποστροφής στη Δάφνη προκαλώντας με αυτό τον τρόπο μια «πολικότητα».
Όσο και να προσπαθούσε να τη φτάσει τόσο εκείνη θα απομακρύνονταν. Ο «Έρως» είναι πρωταρχικό στοιχείο και νόμος του φυσικού κόσμου. Ο «Φυσικός Νόμος» στην Ελληνική Κοσμοθέαση είναι υπεράνω ακόμα και των Θεών.
Αναζητώντας την Αλήθεια
Η «αλήθεια» ως λέξη αν αναγραμματιστεί μας δίνει μια άλλη ενδιαφέρουσα λέξη «αειθαλής» δηλαδή αιώνια (τέτοιο δέντρο είναι και η «Δάφνη» τυχαίο;).
Δύο είναι οι κύριες προσεγγίσεις στην ετοιμολογία της λέξης «Αλήθεια».
Η πρώτη με το «Α» (στερητικό) και τη λέξη «λήθω» (λανθάνω) όπου το νόημα είναι «μη λάθος».
Στη δεύτερη, έχουμε το ρήμα «Αλ» (αλάομαι – αδιάκοπος περιπλάνησης του πνεύματος) και «ήθος» όπου το νόημα παραπέμπει στην αδιάκοπη αναζήτηση του «ήθους».
«Ζεύγοντας» τις δύο προσεγγίσεις μπορούμε να συμπεράνουμε πως η αλήθεια είναι έννοια δυναμική και όχι στατική.
Η «δυναμική» οφείλεται στον τρόπο και το λόγο που εμείς θα την προσεγγίσουμε, γεγονός που οφείλεται στον υποκειμενισμό μας. Τα κριτήρια της αλήθειας στην Ελληνική Φιλοσοφία είναι τα πάθη, οι προλήψεις, οι αισθήσεις και οι φανταστικές επιβουλές της διάνοιας.
Η Αλήθεια όμως είναι μια και μοναδική. Είναι αγνή, καθαρή και για να μπορέσεις να την αγγίξεις πρέπει κι εσύ να είσαι καθαρός. Το άσπιλο «ήθος» το «αγαθό» είναι το κύριο ζητούμενο.
Για αυτό και μετά το φόνο του Πύθωνα ο Απόλλων χρειάστηκε να εξαγνιστεί στους Κύδωνες από τον Καρμάνορα (Παυσανίας Φωκικά) ώστε να γίνει «Λοξίας» δηλ « Διὸς προφήτης δ᾽ ἐστὶ Λοξίας πατρός» (Ευμενίδες στ 19) και να προφητεύει στους Δελφούς. Ο «λόγος» του Θεού δεν δύναται να είναι «ακάθαρτος» ή να μην έχει «ήθος».
Στα Ερμητικά κείμενα (λόγος VI -1) λέει «Το αγαθό υπάρχει αποκλειστικά και μόνο στο Θεό ή καλύτερα αγαθό είναι ο ίδιος ο αιώνιος Θεός» ενώ πιο κάτω (λόγος VI-3) λέει «Σχετικά με τον άνθρωπο το αγαθό καθορίζεται σε σύγκριση με το κακό... Και είναι αδύνατο εδώ κάτω (στον κόσμο μας) το αγαθό να είναι απαλλαγμένο της κακίας...». Και αυτά συμβαίνουν με τον Απόλλωνα ως «θνητό» στην υπηρεσία του βασιλιά Άδμητου δηλαδή του «άκτιστου» (Απολλόδωρος Γ).
Στο «Περί Φύσεως» έργο του ο Εμπεδοκλής αναφέρεται στην εναλλαγή κυριαρχίας δυνάμεων μεταξύ Φιλότητας και Νείκους πάνω στα τέσσερα ριζώματα όπως αυτά συμβολίζει: γης – Αϊδωνεύς (ή Άδης), ύδατος (Νήστις), αέρα (Ήρα), πυρός (Ζεύς).
Η εν-αλλαγή αυτή βρίσκεται ανάμεσα στην αλλαγή του Ηρακλείτειου «Γίγνεσθαι» και τη σταθερότητα του Παρμενίδη «Είναι». Η σχέση αυτών των αντίρροπων δυνάμεων διατηρεί την ισορροπία στο σύμπαν «Σφαίρος».
Μπαίνοντας στην ουσία του ποιήματος του Οβίδιου το οποίο είναι μέρος ενός ευρύτερου έργου με τον τίτλο «Μεταμορφώσεις» κι επηρεασμένο από την Ερμητική Φιλολογία θα μπορούσαμε να διακρίνουμε το διαμοιρασμό και αντιπροσώπευση των στοιχείων και δυνάμεων σε γη – ύδωρ – νείκος (Δάφνη) και αέρα – πυρός – φιλότητα (Απόλλωνα).
Όταν πια η Νύμφη εξαντλημένη από το κυνηγητό καταλαβαίνει πως θα αιχμαλωτιστεί προσεύχεται στον πατέρα της να της αλλάξει «θωριά». Επικαλείται λοιπόν την ίδια τη «ροή» κι από την κατάσταση της τήξης που ήταν της προκαλείται η πήξη.
Μα πώς η αλήθεια γίνεται χειροπιαστή και ποια δόξα φτάνει στο ζενίθ αν δεν ακούσει το «κάτθανε»; «Θάνατος» δεν υπάρχει.
Η Εχεμύθεια, η Ευπείθεια και η Πίστη είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσεγγίσουμε την αλήθεια.
Έτσι λοιπόν πιάνει τη Δάφνη μα... «αλλάζει» η μορφή της. Όχι όμως η ουσία της. Γίνεται δέντρο. Αιτία της «αλλαγής» είναι το ενεργειακό φάσμα του ίδιου του Απόλλωνα – Φοίβου (δηλ του φωτοβόλου).
Βλέπουμε στα Ερμητικά (λόγος IX-5) «Και όταν δημιουργεί (ο θεός) τα πάντα τα κάνει όμοια του. Τούτα όμως, έχουν δημιουργηθεί αγαθά, διαφοροποιούνται με τη χρησιμοποίηση της ενέργειας. Γιατί η κίνηση του κόσμου με την τριβή δίνει στις γεννήσεις διαφορές. Άλλες τις ρυπαίνει με κακία, άλλες τις καθαρίζει με το αγαθό...».
Είναι ο ίδιος ο λόγος η ανάγκη να ενωθεί μαζί της. Αυτό που ένα ερωτικό τραγούδι λέει: «να σε ερμηνεύσω και να ερμηνευτώ».
Για να το αντιληφθούμε καλύτερα θα πρέπει να ανατρέξουμε σε μια παραλλαγή του μύθου (Παυσανίας) στον οποίο ο Λεύκιππος πρίγκιπας από την Ηλία την ερωτεύτηκε πριν το Φοίβο.
Μεταμφιέστηκε σε γυναίκα για να την πλησιάσει μα, έγινε αντιληπτή η φύση του από τις νύμφες με αποτέλεσμα να γνωρίσει οικτρό θάνατο. Ο «απειθής» Λεύκιππος κατασπαράχθηκε διότι δεν προσέγγισε την αλήθεια σύμφωνα με την ετοιμολογία που είδαμε πιο πριν.
Από την άλλη δε σημαίνει πως αν φτάσεις και πιάσεις την αλήθεια θα την καρπωθείς ή θα σου αρέσει η γεύση της.
Όπως είπαμε η αλήθεια είναι μία. Ο υποκειμενισμός μας είναι το κριτήριο της γεύσης που θα έχει. (λόγος ΙΧ-10) «Η νόηση είναι πίστη και η απιστία η μη νόηση. Και οδηγούμενος ως ένα σημείο από το λόγο φτάνει την αλήθεια. Και αφού κατανοήσει τα πάντα και αφού τα βρει με την ερμηνεία του λόγου, πιστεύει και την καλή πίστη και επαναπαύεται. Για εκείνους που έχουν κατανοήσει με τη βοήθεια του θεού τούτα τα λόγια είναι πιστοί...».
Η «στιγμή της αλήθειας» αφορά την κορύφωση της διαδικασίας την «τελείωση». Έτσι ο μύθος σταματάει το κυνηγητό μια στιγμή πριν την αποκάλυψη στο κοινό που παρακολουθεί το δράμα.
Ο Απόλλων «είδε». Εμείς δεν «είδαμε». Είναι «άρρητο» διότι όπως είπαμε είναι υποκειμενικό το τι εισέπραξε... Στα Ερμητικά (λόγος V-1) λέει λοιπόν: «Κι εσύ κατανόησε πως αυτό που στους πολλούς φαίνεται αφανές, θα γίνει για εσένα φανερότατο... Ό,τι φαίνεται είναι γεννημένο, αφού εμφανίζεται μια κάποια στιγμή. Το αφανές είναι αιώνιο και δε χρειάζεται να φανεί...».
Έτσι ο Απόλλων πιάνει τελικά τη Δάφνη αλλά δεν μπορεί να την κάνει «δική» του καθώς εκείνη μεταμορφώνεται σε δέντρο.
Στεφανώνεται με τα κλαδιά της συμβολίζοντας την αιώνια αναζήτηση της. Της «αλήθειας».
Για να υπάρχει όμως ετεροπροσδιορισμός πρέπει πρώτα να υπάρξει η αυτοσυνειδητοποίηση ως σημείο αναφοράς. Αυτή ίσως είναι και η ουσία της Δελφικής προτροπής «Γνώθι σαυτόν». Έτσι δεν είναι τυχαίο που ο Σωκράτης παραδέχεται πως «εν είδα ότι ουδέν είδα» έχοντας κατανοήσει τα πολιτικά πάθη και τις αδυναμίες που έσερναν οι αυθεντίες της εποχής του.
Η «ανιμιστική» λατρεία των δέντρων βαστάει από τους προϊστορικούς χρόνους όταν οι κοινωνίες ακόμα διαμορφώνονταν σχηματίζοντας τους πρώτους πολιτισμούς.
Καθώς τα ιερατεία οργανώθηκαν εξέλιξαν τη λατρεία με θεσμούς και πρακτικές και παράλληλα αφομοίωσαν τα αρχέγονα συστατικά και παραστάσεις προσαρμόζοντας τα στα νέα έθη. Κατά αυτή τη λογική το ίδιο το δέντρο δεν είναι πλέον η θεότητα αλλά τη συμβολίζει μέσω της παρουσίας και της χρήσης του.
Η Δάφνη μέσω του μύθου που τη συνοδεύει φαίνεται να συμβολίζει τις αγαθές προθέσεις, την καθαρότητα του νου και της ψυχής που απαιτούνται για να φτάσει κάποιος στην Αλήθεια και τη Γνώση.
Ας το λάβουμε αυτό υπόψη καθώς, η εποχή που ζούμε κατακλύζεται καθημερινά από εικόνες, πληροφορίες κι ερεθίσματα που μπορούν να επηρεάσουν την κρίση μας χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι σωστή.
Οι «αρχαίοι» κάτι ήξεραν....
(conspiracyfeeds)

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΚΙΝΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ

Nikolaos Gonos 4 4/08/2014 11:34:00 π.μ.
ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΚΙΝΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ...ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...ΞΕΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΛΑΒΙΑ ΨΥΘΙΡΙΖΟΥΝ......
Από την πρώτη μέρα που πάτησα στο έδαφος σου, εγώ μια ονειροπόλα Κινέζα, Ελλάδα αισθάνθηκα να βυθίζομαι στην κληρονομιά σου. Όταν σήκωσα το κεφάλι ένας λαμπερός κεραυνός χτύπησε τα μάτια μου. Ήταν η Ακρόπολη !!!
Στον ουρανό της Αθήνας, το μεγαλοπρεπές σώμα της στέκεται ορθό σαν ένας ουράνιος βασιλιάς. Μήπως αυτός ο βασιλιάς μεταφέρει το πνεύμα από τον ουρανό στους ανθρώπους;
Μήπως αυτό το πνεύμα καλλιεργεί την ψυχή του λαού σου δημιουργώντας αδιάκοπα το μεγάλο πολιτισμό σου από την δύση στην ανατολή, από την Ελλάδα στην Κίνα;
Όταν χαμήλωσα το βλέμμα μου ένας άλλος λαμπρός κεραυνός χτύπησε τα μάτια μου. Ήταν οι τάφοι της Βεργίνας με τους απίστευτους θησαυρούς σου, τα αφάνταστα αριστουργήματά σου !!! Θα ήθελα να σηκώσω το βλέμμα ξανά και ξανά, να χαμηλώσω το βλέμμα ξανά και ξανά, να ψάξω κάθε γωνιά σου, θα ήθελα να θαυμάσω κάθε κομμάτι του πολιτισμού σου.
Σε παρακαλώ Ελλάδα, εγώ μια Ελληνολάτρισσα Κινέζα, πές μου πόσους ακόμη θησαυρούς κρύβεις; Ελλάδα δε θέλω να σου πω αντίο. Ήρθα Ελλάδα στην αγκαλιά σου, στην βαθιά θάλασσά σου, είναι η θάλασσα της αγάπης, η θάλασσα της φιλίας, είναι η θάλασσα της καρδιάς με τα συναρπαστικά της κύματα, ποτέ πια δεν θα μπορέσω να την αποχωριστώ, χωρίς αυτήν το σώμα μου θα χαθεί για πάντα !!! Ήρθα Ελλάδα στην αγκαλιά σου, στην απέραντη ομορφιά σου, στην ομορφιά της Ιστορίας σου, στην ομορφιά της ψυχής, ποτέ πια δεν θα μπορέσω να ζήσω μακριά από την ομορφιά σου.
Ήρθα Ελλάδα στην αγκαλιά σου, στο μεγάλο σου πνεύμα, είναι το πνεύμα του πολιτισμού, το πνεύμα της Ελευθερίας, είναι το πνεύμα της δημιουργίας, δίχως αυτό η ψυχή μου θα μαραθεί.
Ελλάδα δεν θέλω να σου πω ποτέ αντίο, θα ζούμε μαζί για πάντα, με την αγάπη μας, με τις αναζητήσεις μας, με τα όνειρά μας.
ΠΗΓΗ
Ετικέτες